Scherm

Scherm

Stiel Groep helpt bij energielabel

Energielabel woningen

Sinds 1 januari 2015 is het verplicht om een definitief energielabel te hebben bij de verkoop of nieuwe verhuur van woningen van particulieren. Professionele woningeigenaren als woningcorporaties moeten vanaf die datum hun huizen en gebouwen indexeren volgens de Energie-index.

Particulieren woningeigenaren hebben bij de verkoop van hun woning een definitief energielabel nodig. Stiel Groep neemt als deskundige u graag de zorg van het energielabel of de energie-indexering uit handen.

Bij de Energie-index die professionele woningeigenaren moeten gebruiken, wordt er een berekening gemaakt op basis van BRL9500-01, het Opnameprotocol in ISSO 82.1 en een speciale rekentool. Dat levert een getal op dat straks het uitgangspunt is bij het toekennen van de Huurpunten. Deze manier van berekenen blijkt wat nauwkeuriger dan die van de methode die tot nu toe werd gehanteerd. 34% van de gekeurde woningen gaat een labelstap voor- of achteruit en een paar procent zelfs twee, vergeleken met de oude werkwijze.

Particuliere woningeigenaren hebben in de eerste maanden van 2015 een voorlopig label toegekend als zij er nog geen hadden. De woningbezitter moet bij verkoop of nieuwe verhuur dat voorlopige label definitief maken. Daarvoor moet de eigenaar een zogeheten erkend deskundige inschakelen. Deze erkend deskundige controleert de informatie die de bewoner aan zijn online dossier heeft toegevoegd. Ook kan de woningbezitter een nieuw energielabel laten maken door een energielabeladviseur. Het voordeel hiervan is dat de eigenaar zeker weet dat hij het juiste label krijgt. Een energielabel adviseur komt dan thuis om de gehele woning op te nemen.

Stiel Groep kan:

Voor professionele woningeigenaren:

  • De verplichte Energie-index berekenen
  • Advies geven en woningen aanpassen voor betere energieprestaties en dus voor een betere uitkomst van de Energie-index

Voor particulieren:

Uw woning voor u in kaart brengen. Op basis daarvan maken we een nieuw, helemaal correct, energielabel voor u. Daarbij geeft Stiel Groep ook advies wat u in grote lijnen kunt doen om uw woning nog energiezuiniger te maken.

Markedited

Neem vrijblijvend Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op met Mark Dekkinga als u vragen heeft of als u wilt weten wat wij voor u kunnen doen. Wij nemen u die zorg graag uit handen.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mark Dekkinga
Energie Prestatie Adviseur

   

 

WKA GEGEVENS

icon wka

Klik hier

CERTIFICATEN

icon certificaat

Klik hier

VACATURES

icon vacatures

Klik hier

POLITIEKEURMERK

icon politiekeurmerk

Klik hier

Home Nieuws Stiel Groep helpt bij energielabel